De winterbruiloft | Inspiratie voor je Winter Wonderland Wedding

Bij trouwen denken veel mensen direct aan de zomer, maar een winterbruiloft is minimaal net zo romantisch en heeft ook andere voordelen. Januari is de maand waarin de minste mensen trouwen en dit terwijl een winterbruiloft juist erg sfeervol kan zijn. Denk je eens in hoe spectaculair jullie trouwfoto’s kunnen zijn of hoe mooi die supergave trouwjurk met lange mouwen jou zal staan! Ook financieel kan het in jullie voordeel werken, want veel trouwleveranciers en vooral trouwlocaties zijn in de winter soms iets goedkoper en er is zeker meer beschikbaar. Een winterbruiloft is daarom zo gek nog niet, dat is de reden dat wij erin zijn gedoken om jullie te voorzien van de mooiste trouwinspiratie voor jullie Winter Wedding Wonderland bruiloft

Alle foto’s die je hieronder tegenkomt kan ik ook samen met jullie maken!

Trouwen in de winter

Trouwfoto’s winter

Wat is er mooier dan een winter fotoshoot? Natuurlijk heb je geluk nodig om ook sneeuw op jullie trouwdag te hebben, maar de winter heeft ook zonder sneeuw prachtige luchten met mooie patronen en kleuren. Ook zijn de kleuren van de natuur veel warmer in de winter, wat met of zonder sneeuw waanzinnig mooie trouwfoto’s gaat opleveren.

Denk bij je wintertrouwfoto’s ook aan een aparte locatie zoals een ijsbaan of de lokale kerstmarkt. Een stadsplein met een reusachtige kerstboom in het midden als decor is ook waanzinnig mooi.

In de winter heb je te maken met een laagstaande zon. In tegenstelling met een zomerbruiloft geeft een laagstaande zon mooiere foto’s omdat je minder last hebt van schaduwen. Hou er wel rekening mee dat je op tijd jullie foto’s gaat nemen, want het zal ook eerder donker zijn.

Met een beetje pech kiezen jullie een regenachtige trouwdag, maak je dan vooral geen zorgen! Een paraplu is de beste prop voor jullie trouwfoto’s. Je zult het misschien niet geloven, maar sommige van onze beste foto’s hebben we gemaakt in de regen. Een andere toffe winterprop is een wollen deken met winterse patronen die de bruidegom om de bruid en zichzelf heen wikkelt, zeker weten ook een super romantische foto!

winter bruiloft kasteel

Etsy.com

Trouwen jullie in een kasteel of een landhuis, vergeet dan niet om een foto te maken van je trouwjurk hangend aan de open haard of voor het raam met een sneeuwtafereel op de achtergrond. Die hangende trouwjurk foto’s zijn vooral een trend van de afgelopen jaren, maar deze foto mag zeker niet ontbreken. 

Winter bruiloft kleding

De trouwjurk en het trouwpak zijn voor een winter bruiloft vaak ook iets anders dan voor een zomerbruiloft. Je moet er rekening mee houden dat het koud kan zijn en dus kies je als bruid voor een trouwjurk met mouwen of neem je minimaal een stola of jasje mee die je bij je trouwjurk kunt dragen. Gelukkig is een trouwjurk met mouwen momenteel helemaal HOT en dus heb je volop keus. Een sexy strakke jurk met mouwen of een echte prinsessentrouwjurk, in een bruidsmodewinkel kunnen ze helpen om te kijken wat het beste bij jou past. Op Pinterest kwamen we ook leuke alternatieven tegen zoals een hip leren jasje met de tekst “bride” op de achterkant in schattige krulletters of wat dacht je van een trouwcape, gaaf!

winter trends trouwen

De bruidegom hoeft zich minder zorgen te maken over de kou. Een linnen trouwpak is meer een zomerding, maar verder kun je eigenlijk alles wel dragen. Een echte aanrader voor een uniek wintertrouwpak is een fluwelen pak of een geruit trouwpak, uniek & classy. In de winter is het goed om na te denken over de kleurkeuze van je trouwpak. Een lichtblauw of wit pak is leuk, maar misschien past dit toch beter bij een zomerbruiloft. Donkere of warme kleuren zoals bruin, blauw of grijs of een bijzondere kleur zoals bordeaux of blauwgroen is mooi voor een winterbruiloft. Bij een winterbruiloft is een driedelig pak gepast. Een gilet maakt je look net even een beetje meer dressed up en op je trouwdag mag je best een beetje uitpakken.

Nog een laatste tip voor jullie bruidsmeisjes. Laat ze rosé of goudkleurige lange glitterjurken dragen, deze passen perfect bij de tijd van het jaar en bij de feestelijke sfeer.

Bruidsboeket winterbruiloft

Kies bij een winterbruiloft voor bloemen die horen bij die tijd van het jaar. Denk aan de winterbes, de botanische krokus, winterheide, amaryllis en zelfs tulpen zijn al vanaf december te krijgen. Ook takken zijn mooi erbij. Een compleet wit boeket kan extra mooi staan in de sneeuw!

Bruidsboeket winter

Inwhite

Entertainment

Het is leuk om iets extra’s te doen voor jullie gasten wat perfect past bij jullie winterthema. Denk aan een hot chocolate bar, marshmallows voor de kids, een glühwein station of een glittermuur waar jullie gasten toffe foto’s kunnen nemen. Mandjes met dekentjes zijn een leuk gebaar en waarschijnlijk ook zeer gewaardeerd. Voor de gasten die roken kan het leuk zijn om in de buitenruimte vuurkorven te plaatsen. Natuurlijk mag vuurwerk niet ontbreken en de vuurwerkfoto’s die zijn helemaal magisch.

winter bruiloft vuurwerk fotograaf

Winter trouwlocaties

In Nederland zijn zoveel toffe trouwlocaties die ook in de winter adembenemend zijn! Trouwen in een kasteel in de winter geeft een sprookjesachtige sfeer. Denk bijvoorbeeld aan Slot Doddendael, kasteel Meerwijk, kasteel Heeswijk en kasteel Heeze. Maar ook een pareltje als de Hazelhof met glazen dak en een prachtige tuin of het superromantisch gelegen Landgoed Huize Bergen zijn mooie trouwlocaties om in de winter te trouwen.

De kleuren van de aankleding kunnen klassiek wit zijn, Metallics zoals goud of rosé, maar ook de kerstkleuren zoals groen en rood doen het goed bij een winterbruiloft.

Misschien ontbreekt de boho beach bar of de hippe lounge van de zomerbruiloft, maar een winterse trouwlocatie is op een eigen manier juist helemaal uniek. Het knusse gevoel van een winterlocatie is juist wat je gasten niet vaak meemaken, omdat bijna iedereen in de zomer trouwt. Dit is jullie kans om een onvergetelijke trouwdag neer te zetten die jullie gasten niet snel gaan vergeten!

Kerstbruiloft

Er is één trouwthema wat je zeker niet mag vergeten bij een bruiloft in de winter en dat is de kerstbruiloft. Stel je eens voor hoe leuk het kan zijn om jullie hele dag in te richten als het beste kerstfeest ever! De kleuren zijn natuurlijk combinaties met goud en de decoraties kunnen bestaan uit dennentakken, goud geverfde dennenappels en zelfs geruite patronen passen hierbij. Maak een fotostudio met een mistletoe zodat mensen lol kunnen hebben en romantische foto’s kunnen maken. Vergeet niet om een reusachtige kerstboom te regelen, die mag niet ontbreken! Een kerstbruiloft hoeft niet op één van de kerstdagen plaats te vinden, maar het is natuurlijk wel het leukste om deze rondom de kerstdagen te laten plaatsvinden.

trouwen met kerst

Het lijkt me duidelijk dat een winterbruiloft absoluut de moeite van het overwegen waard is. De voordelen wegen in ieder geval zwaar op tegen de nadelen en dan niet te vergeten dat het oh zo romantisch zal zijn. Veel plezier met het plannen van jullie bruiloft.

Gaan jullie voor een winterwedding? Laten we kennis maken!