fbpx

Veelgestelde vragen trouwfotograaf

Over de jaren heen ontvang ik regelmatig mailtjes met korte vragen en vaak ook vragen die veel voorkomen, daarom heb ik een nieuw item op mijn website waar ik de meeste vragen en linkjes in heb geplaats naar allerlei tips van Tom. Lekker makkelijk toch?

Wat hebben jullie altijd al willen vragen en waar zijn jullie benieuwd naar als het gaat om Trouwfotografie? Die vragen staan nu hier beantwoord.

Lees hieronder de vragen en mijn antwoorden:

Tom ,,Als jullie dat willen dan uiteraard. Graag zelfs. Op deze manier hebben jullie de gehele Trouwreportage van begin tot het eind op beeld. Jullie verhaal! De avond is net zo belangrijk als alle andere mooie momenten op jullie Trouwdag. De openingsdans, de avondgasten en vaak komen er nog wat speeches. Uiteraard is het niet altijd nodig om de gehele avond aanwezig te zijn maar de openingsdans mag toch zeker niet ontbreken in het Trouwalbum.

Tom ,,Dat kan ik zeker. Dit is absoluut een belangrijke vraag. Mijn manier van fotograferen moet uiteraard passen bij mijn bruidsparen. Ik probeer een verhaal te vertellen met mijn foto’s en fotografeer daarom erg veel. Ik doe dit op een zo min mogelijk opvallende manier. Uiteraard zal ik tijdens de fotoshoot en de eventuele groepsfoto’s wat tips geven, maar de rest van de dag fotografeer ik deze zoals hij is. Het is jullie dag  en leg ik vast zoals hij is. Neem even een kijkje bij reviews om te lezen hoe andere bruidsparen mij als trouwfotograaf ervaren hebben.

Tom ,,Wanneer jullie vinden dat ik degene mag zijn die jullie trouwdag gaat vastleggen, ontvangen jullie een opdrachtbevestiging en geldt een aanbetaling van 25%. De factuur voor het overige bedrag ontvangen jullie na het ontvangen van de link naar de digitale foto’s online.

Tom ,,Ben in 2007 begonnen als fotograaf, maar sinds 2015 als professioneel trouwfotograaf aan het werk. Ik heb in die jaren over de 100 bruiloften gefotografeerd.

Tom ,,Gelukkig gebeurt dit vrijwel nooit! Mocht het zo zijn dat ik echt niet kan komen om jullie trouwdag vast te leggen, zal ik er alles aan doen om een vervanger te regelen. We werken geregeld met een team en heb met meerdere second shooters gewerkt. Verder heb ik  een netwerkje van trouwfotografen die op manier werken die bij mij aansluiten. Onderling hebben we de afspraak gemaakt om elkaar in dit soort situaties te vervangen’’.

Tom ,,Ik hou enorm van mijn ‘’gear’’. Heb er lang voor gespaard en ben er trots op. Ik wil altijd het beste hebben, want als fotograaf moet je spullen hebben waar je op kan vertrouwen. Betrouwbaarheid is in dit vakgebied super belangrijk.

2 x Sony A7 III Deze 2 camera’s slaan alle foto’s dubbel op. Zo zijn jullie foto’s altijd veilig, mocht er iets gebeuren met 1 kaartje.

1 x lens Tamron  FE 28-75mm f/2.8
1 x lens Sony 28 mm FE f/2.0
1 x lens Sony G-Master FE 85mm f/1.4
3 x flitser Godox 685

Met deze apparatuur ben ik voorbereid op verschillende situaties en verder heb nog veel meer spullen bij me, maar daar dit zal ik jullie besparen.

We kunnen dan een intake gesprek doen via Whats-app, Instagram, Skype, Facetime enz. Op een tijdstip dat voor jullie handig is.

Tom ,, Als jullie een fotoshoot willen, want het hoeft niet per se geef ik als richtlijn mee om rekening te houden i.v.m. bijvoorbeeld jullie draaiboek: Ongeveer maximaal 2 uur en dan het liefst verdeeld in twee a 3 momenten op de dag. Hier zitten namelijk allerlei voordelen aan. Als ik mocht kiezen:

  • In de ochtend voor 11:00 uur ongeveer 30 minuten
  • Na het eten of voor het feest ongeveer 45 minuten
  • In de avond tijdens het donker of een zonsondergang zo’n 15 minuten

Tom ,,Nee, dat is niet nodig. Ik heb inmiddels ruime ervaring met allerlei soorten locaties. Ik bereid me altijd goed voor en als fotograaf schrijf je met licht en heb je te maken met veel verschillende licht-situaties. Het kan dus heel anders zijn op de dag zelf. Dus je moet je daarop anticiperen op het moment zelf’’.

Tom ,,Ik lever liever geen ruw beeldmateriaal, maar jullie mogen er op vertrouwen dat de foto’s die jullie ontvangen een meer dan volledig beeld geven van jullie trouwdag. Mijn streven is altijd om de verwachtingen te overtreffen.

Het is een beetje hetzelfde alsof je naar de bakker gaat en vraagt om de restanten van de bruidstaart’’.

Tom ,,Tijdens ons kennismakingsgesprek kunnen jullie de verschillende type voorbeeldalbums rustig bekijken. Een besluit over of jullie een boek willen, en zo ja welk boek, kunnen jullie nemen op het moment dat dat jullie goed uitkomt. Sommige stellen beslissen dit gelijk samen met de offerte, sommige stellen zijn hier pas na de bruiloft aan toe! Het is wel zo dat het soms voordeliger is om de reportage en het boek als 1 pakket af te nemen, omdat prijzen van mijn leveranciers per jaar kunnen stijgen en ik dit jaarlijks indexeer. Bekijk hier een voorbeeld van een trouwalbum die ik gemaakt heb’’.

Tom ,,Jazeker. Dit kan via Instagram. Hier post ik iedere week weer foto’s en soms geef ik ook tips… Dus zeker wellicht leuk om te volgen ter inspiratie of als jullie op de hoogte willen blijven van mijn en misschien wel ons werk ;-)’’.

Tom ,,Twee weken nadat jullie de fotokeuzes hebben doorgegeven ontvangen jullie een concept van het album. Wanneer deze in orde is gaat het album naar de drukker en duurt het één week voordat hij klaar is’’.

Tom ,,Voor het uitzoeken en bewerken van de foto’s heb ik ongeveer 4 weken nodig. Deze ontvangen jullie dan in jullie eigen online omgeving. Deze is twee maanden online (kan verlengd worden) en met deze eigen kunnen jullie de foto’s delen of kiezen voor jullie persoonlijke album’’.

Tom ,,Dit ligt aan hoe lang jullie mij wensen op jullie trouwdag en aan de invulling ervan.

Gemiddeld gezien lever ik op :
Een reportage van 4 uur levert minimaal 180 foto’s op
Een reportage van 6 uur levert minimaal 240 foto’s op
Een reportage van 8 uur levert minimaal 300 foto’s op
Een reportage van 10 uur levert minimaal 360 foto’s op
Een reportage van 12 uur levert minimaal 420 foto’s op
Een reportage van 15 uur levert minimaal 500 foto’s op

Vinden jullie het teveel of juist te weinig? Geen probleem! Geef maar aan wat gewenst ik is en ik maak een scherpe prijs op maat”.

Dat ligt een beetje aan de welk pakket er gewenst is. Is het enkel fotografie. Dan kom ik alleen of met een second shooter. Hier zitten voordelen aan.
Wensen jullie ook videografie dan is er altijd minimaal 1 videograaf bij.
Wensen jullie ook de populaire ‘’SAME-DAY EDIT’’? Dan komen we altijd met twee videografen, omdat één videograaf zich voor het diner terug trekt om een leuke videoclip te editen van jullie. Deze kunnen jullie dan al in de avond laten zien aan al jullie avond gasten. Hoe stoer is dat?!

Tom ,,Ja, natuurlijk! Op de tarieven pagina vinden jullie enkel voorbeelden verschillende voordeelpakketten met een bijbehorend aantal uur fotografie of videografie, maar ik maak altijd een offerte op maat met daarin het aantal uur fotografie dat past bij jullie trouwdag. Het minimum aantal uur voor een trouwreportage is 4”.

Tom ,,Ik begin met met instructies voor extreme, ongemakkelijke poses. Daarna valt alles mee! Nee hoor, geintje. dit werkt dus TOTAAL NIET!
Tijdens de eventuele fotoshoot op jullie trouwdag zorg ik voor een relaxte ongedwongen sfeer en
wat ik doe is jullie zoveel mogelijk op je gemak te stellen. Het is namelijk zeker wel een  teamwork. Meestal geef ik in het begin een paar tips en laat ik jullie gewoon genieten van de prachtige locatie die is gekozen.
Soms vraag ik dan tussen door een vraag wat een reactie zal uitlokken bij elkaar. Tussen door schiet ik foto’s en soms laat ik zelf één zien. Dan hoor ik ,,WAUW’’ en is er vertrouwen.
Ik werk ook graag op meerdere momenten op de dag en probeer altijd de momenten waarin jullie 100% jullie zelf zijn eruit te pikken. Jullie hoeven absoluut niet per se fotogeniek  te zijn, alleen maar jezelf… Hoe makkelijk is dat?
Het is een state of mind. Gewoon lekker genieten van jullie trouwdag en het vooral niet om de registratie laten gaan. Dan krijg je de mooiste en meest romantische resultaten”.

Tom ,,Neem contact met ons op via het contactformulier via de website of via de telefoon. daarbij is het handig om alvast te vermelden in de opmerking of het gaat om fotografie en / video of beide. Wij laten jullie zo snel mogelijk weten of we nog beschikbaar zijn op die datum en sturen vervolgens nog wat meer algemene informatie naar jullie toe. In dezelfde mail stellen we een moment voor  om een afspraak in te plannen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens deze afspraak is er ruimte voor vragen en kunnen jullie nog meer video’s of foto’s bekijken in voorbeeldalbums luisteren we graag naar jullie wensen. Meestal plannen we deze afspraken ‘s avonds en het is voor mij geen probleem om bij jullie langs te komen, maar wanneer er video gewenst is, maken we een afspraak op de Bink36 in Den Haag. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek maken we een offerte op maat. Vervolgens hebben jullie twee weken de tijd om te besluiten of jullie akkoord willen gaan en of ik / wij jullie trouwdag mogen gaan vastleggen’’.

Load More

Deze F.A.Q. vul ik ook ieder jaar weer aan. Zit jullie vraag er toch nog niet bij?! Dat kan, maar stuur dan jullie vraag  op en ik zal deze met liefde beantwoorden: info@tomtomeij.nl.

© Copyright - tomtomeij.nl