Trouwreportage

Op de dag van jullie bruiloft wordt in het draaiboek tijd ingepland om foto’s van jullie samen te maken. De fotograaf heeft zijn huiswerk gedaan en van te voren de locaties bestudeerd. Gekeken wordt naar beste spots op de trouwlocatie, die passen bij jullie thema, plaatsen waar de belichting voor jullie het mooiste uitvalt, maar ook naar spots die niet gebruikelijk zijn. Voor een trouwreportage is het belangrijk dat wij jullie persoonlijk leren kennen, om zo jullie wensen goed te begrijpen en de aansluitende mogelijkheden qua fotografie met jullie te overleggen. Wat is jullie eigen? Het kan al iets simpels zijn als bijvoorbeeld: van welke bloemen houden jullie, zijn deze misschien op locatie zodat we die kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld de ringfoto’s?

Wij proberen de setting en de foto’s zo dicht mogelijk bij jullie te houden, wie jullie zijn. Wat hiervoor ideaal werkt is de pre-weddingshoot!

Loveshoot

Natuurlijk zijn er wel een aantal praktische zaken waar de fotograaf rekening mee houdt bij het maken van de loveshoot.

Zoals hierboven besproken bestuderen wij van de te voren de locatie. Welke mogelijkheden biedt deze? Soms zijn we er al een keer geweest en kennen we de ins en outs. We moeten rekening houden met het weer. Daarom is er altijd een plan B. Wat als het regent? Waar gaan we de shoot dan doen? Trouwlocaties bieden gelukkig ook mooie overdekte plekjes die we dan opzoeken.

Wat heel belangrijk is, is het tijdsstip. Wanneer doen we de loveshoot? Wij adviseren altijd om deze 2 keer op een dag te doen. Een fotoshoot vóór de bruiloft en een tweede fotoshoot voor het feest.

De voordelen van een tweede shoot zijn:

  • Het ja-woord is gegeven dus jullie zijn een stuk relaxter ;)
  • Jullie hebben de ringen om die dan mooi meegaan op de foto
  • Het is na het eten dus wellicht extra ontspannen na een biertje/wijntje
  • We hebben het al een keer gedaan dus het gaat nog soepeler
  • Goed excuus om er even tussenuit te gaan en samen te zijn
  • Het beste tijdstip qua licht – Golden Hour

Vlak daarvoor doen we de trouwshoot, dit tijdstip noemen we in de fotografie: The Golden Hour. Tenzij in de winter dan doen we deze shoot ook eerder einde middag, om toch gebruikt te maken van The Golden Hour.

Vaak zijn de foto’s die je op Instagram van mij en andere fotografen langs ziet komen zijn gemaakt op dit bijzondere tijdstip. Jullie foto’s en daarmee jullie hele trouwalbum krijgt hierdoor veel meer dynamiek.