Trouwfotograaf en corona

Update corona nieuws trouwfotograaf

Update corona nieuws 2021

Addendum Algemene Voorwaarden 2021 n.a.v. overmacht door Corona maatregelen.

Hierbij de aangepaste voorwaarden / mogelijkheden. 

Bij annulering zonder sprake van overmacht gelden de huidige algemene voorwaarden. Bij het verplaatsing naar een nieuwe datum kunnen we meedenken met het bruidspaar.

Voorop staat dat wij ons liever bezighouden met het vastleggen van mooie herinneringen
dan op het toezien van de kleine lettertjes van onze algemene voorwaarden. 

Het afgelopen jaar hebben we voor veel bruidsparen zorgen weten weg te nemen door ons
flexibel op te stellen en de algemene voorwaarden te overrulen met een verplaatsing.
Echter wanneer wij dit blijven doen en data blijven vasthouden, verkopen we vaak nee en
hebben we geen inkomsten op deze dagen. Dus hebben we, noodgedwongen, wel grenzen
moeten stellen.

De bruiloft verplaatsen kan een prima oplossing zijn. Alles kan in principe doorgaan zoals
bedacht, alleen op een andere dag. Er is wel een praktische ‘maar’. Als we simpelweg alle
bruiloften verzetten naar dezelfde datum het jaar erop, dan missen wij 80% omzet van dat
betreffende jaar met kans op faillissement.

De huidige mogelijkheden: 
Eénmalig kosteloos vooruit zetten naar een daldag / periode (zie meer uitleg hierover hieronder). Voorwaarde: De nieuwe gewenste dag moet wel beschikbaar zijn. Tot zover hebben wij samen met onze bruidsparen, bruiloften met 95% succes kunnen verplaatsen.

1. Wacht dus niet te lang met een verplaatsing.
2. Bij een tweede keer verplaatsen naar een daldag betalen jullie 10% bij over de
totaalfactuur.
3. Bij het verplaatsen naar een piekdag (hieronder meer uitleg) betalen jullie 15% bij
over de totaalfactuur.
4. Een (kleiner) gedowngraded pakket of ander product afnemen ter waarde van de
aanbetaling.
5. Een éénmalige voucher ter waarde van de aanbetaling met een geldigheid van 18
maanden vanaf de oorspronkelijke factuurdatum.

Annulering bruiloft of geen beschikbaarheid bij nieuwe datum

Het kan voorkomen dat de bruiloft geannuleerd wordt of dat er toch een andere datum gekozen wordt, waarbij er geen beschikbaarheid is vanaf onze kant. Om het omzetverlies van die dag enigszins te dekken gelden de volgende voorwaarden:

  • 6 maanden van te voren aangeven: 25% van de aanbetaling wordt ingehouden.
  • 3 maanden van te voren aangeven: 50% van de aanbetaling wordt ingehouden.
  • 1 maand van te voren aangeven: 75% de aanbetaling wordt ingehouden.
  • Korter dan een maand 100% van de aanbetaling wordt ingehouden.

VERPLAATSEN NAAR DALDAG OF EEN DALPERIODE

UITLEG VERPLAATSING NAAR DALDAG

Daldagen zijn alle dagen in het jaar behalve de vrijdagen en zaterdagen in het trouwseizoen
(april tot en met oktober). Op daldagen hebben wij (en andere leveranciers) de meeste ruimte in onze agenda’s. In de maanden november tot en met maart hebben we zelfs nog vrijdagen en zaterdagen
beschikbaar. LET OP: Niet al jullie leveranciers zijn in staat om te verplaatsen. Met deze oplossing
kunnen we in goed overleg kosten beperken en elkaar toch van dienst te zijn.

UITLEG VERPLAATSING NAAR PIEKDAG

Mochten jullie willen verplaatsen naar een piekdag (vrijdag of zaterdag) in de periode april
tot en met oktober dan kunnen wij voor die dag geen nieuwe bruiloften aannemen, 100%
verlies in het lopende trouwseizoen. Deze dag kan ik namelijk niet meer verkopen,
bruidsparen boeken gemiddeld 9 maanden van de voren.

Voorbeeld: Het totaal factuur is 1600,-, er is 400,- aanbetaald, dan resteert er normaal een
bedrag van 1200,- na de bruiloft te betalen. Nu we verplaatsen naar een piekdag in 2021
/2022 bedragen de kosten van het verzetten 1600*15% = 240 euro extra.

Wij hopen jullie op deze manier tegemoet te komen. Mochten jullie nog vragen hebben of
is er iets onduidelijk? Neem dan gerust contact op of maak een afspraak voor een persoonlijk intake gesprek.

Wij wensen jullie veel gezondheid, stay healthy.

Bekijk de foto’s van coronaproof bruiloften uit 2020 in mijn blog!

Trouwfotograaf Bruiloft Corona

Update cororna nieuws 2020

De trouwbranche heeft een harde klap te verwerken, evenals de bruidsparen. Veel trouwerijen moeten worden verzet naar een  nader te bepalen datum. Naast de nieuwe bruiloften die geboekt worden voor 2021, worden de bruiloften van 2020 ook naar 2021 verplaatst. De agenda’s raken overvol en er wordt gestreden  om de bruiloft te kunnen organiseren op de vrijdagen en zaterdagen in de mooie lente en zomer maanden.

Het trouwseizoen begint elke jaar rond april en eindigt in september. Dit zijn de maanden waarop de meeste trouwerijen plaatsvinden. Van alle trouwerijen trouwt maar liefst 65% op een vrijdag en 25% op zaterdag. De bruiloften worden vaak al een jaar van tevoren geboekt. Wat er nu gebeurt is dat alle boekingen van 2020 verplaatsen naar 2021. Hierdoor ontstaat er dus helemaal  run op de weekenden van het trouwseizoen van 2021.

Een bruiloft verzetten doe je niet zomaar even. Er zijn veel verschillende leveranciers bij betrokken en het is een hele klus om alle agenda’s te synchroniseren.

We proberen maximaal mee te denken met de bruidsparen in deze onzekere periode.

Tom en Frans: “We zijn direct aan de slag gegaan om de bruidsparen van wie ik de fotografie zou doen, persoonlijk te benaderen om verschillende oplossingen te bespreken, maar ook om te informeren hoe het met ze gaat en ze eventueel ook te helpen met het verplaatsen van de bruiloft.. Je bouwt toch een bijzondere band op en je voelt mee met de diepe teleurstelling. Meestal zijn de bruidsparen al een jaar bezig met de voorbereidingen.

Na elke nieuwe datum die door de overheid en het RIVM vastgesteld wordt, om de Corona-maatregelen te handhaven, gaan in gesprek met de bruidsparen. Wat willen ze zelf? indien nodig verplaatsen we de bruiloft.

We zijn nu bijvoorbeeld klaar met het verplaatsen van de trouwerijen die in maart tot en met mei 2020 gepland stonden. We bieden de bruidsparen, als uitzondering op de voorwaarden, de gelegenheid om kosteloos te verplaatsen. Wel proberen we zoveel mogelijk te overleggen of een eventuele datum buiten het trouwseizoen of doordeweeks ook een optie is. Zoals winterbruiloften of vroeg in het voorjaar. Gelukkig komen we er met iedereen vooralsnog uit. Je merkt dat we elkaar willen helpen en daarin bereid zijn elkaar van beide kanten tegemoet te komen.

En dat is toch fantastisch om te zien in deze tijd.

Tips Trouwen 2021

Gaan jullie trouwen in 2021? We geven een paar tips!

Zoals hierboven beschreven zijn we momenteel veel bruiloften aan het verplaatsen. Deze verschuiven naar een later tijdstip in 2020, maar ook vele bruidsparen willen trouwen in 2021. Dit betekent dat de vraag in 2021 hoger zal liggen bij de trouwleveranciers dan het aanbod. Wil je graag je favoriete trouwfotograaf kunnen boeken? Wees er dan snel bij! De geliefde data zoals de vrijdagen in het trouwseizoen zijn beperkt. Het trouwseizoen loopt van mei tot en met september. In deze periode trouwt maar liefst 65% op een vrijdag. Er zijn in deze maanden maar 23 vrijdagen beschikbaar…

Tips trouwen in 2021

Tip 1

Je kunt een paar dingen doen om zeker te zijn van een trouwdag met jouw favoriete leveranciers. Boek op tijd! meestal worden wij ingepland zo’n 8 tot 12 maanden van te voren. Wacht dus niet te lang!

Tip 2

Kijk of je buiten het trouwseizoen kan trouwen. De beschikbaarheid ligt veel hoger en ook in deze perioden heb je heel veel magische opties. Denk maar eens aan een herfstbruiloft of winterbruiloft. Ook in het voorjaar is de licht inval weer zo anders dan in de zomer maanden, wat vaak tot weer originele trouwfoto’s leidt.

Tip 3

Wil je toch graag trouwen in het trouwseizoen? Kijk dan of een andere dag ook een optie is. Op de dagen zondag tot met donderdag is de beschikbaarheid hoger en dan zal je nog steeds grote kans hebben op mooi weer! Informeer je vrienden en familie op tijd en iedereen zal aanwezig zijn op jullie speciale dag.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een huwelijk buiten het trouwseizoen? Wij vertellen je graag alles hierover. Maak een vrijblijvende afspraak (online indien gewenst) en we kunnen samen alles overleggen.

Van offline naar online

We hebben de webshop geupdate en is het nu mogelijk om online een cursus te bestellen. Leuk om cadeau te doen aan je thuiszittende familieleden of jezelf: een online fotografie vragenuur of basiscursus!

In het vragenuur kan je alles aan mij vragen over fotografie. Tijdens een online videogesprek krijg je 1-op 1 uitleg over je camera, foto’s waarvan je graag wilt weten hoe deze gemaakt zijn en tips en tricks voor het maken van de mooiste foto’s. Maar denk bijvoorbeeld ook aan: hoe maak ik mooie foto’s met mijn telefoon? Ook leuk voor ouderen die thuis zitten en een hobby willen oppakken. Momenteel zitten er ook kortingen op cadeaubonnen en op de online basiscursus!

Loveshoots – Pre-Weddingshoot – Familieshoots

Trouwen is momenteel wellicht nog geen optie voor vele bruidsparen, maar wel worden loveshoots, pre-weddingshoots en familieshoots (gezinnen). Wil je graag alvast een beetje voor genieten? Boek dan een loveshoot!

Loveshoot