Tips van mij als bruidsfotograaf!

Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk!

Jullie zijn op zoek naar een bruidsfotograaf en vooral veel informatie aan het verzamelen om de juiste keuze te maken.

Het vinden van de perfecte trouwfotostijl is toch best wel een uitdaging. Jullie trouwfoto’s zijn immers de meest tastbare herinneringen van jullie bruiloft, dus je wilt dat deze betoverend mooi worden! Als bruidsfotograaf geef ik jullie met liefde een paar tips om jullie keuze makkelijker te maken en de belangrijke zaken op een rijtje te krijgen.

Tip 1: Kies een bruidsfotograaf die bij jullie persoonlijkheid past

Als bruidsfotograaf ben ik het grootste gedeelte van jullie bruiloft aanwezig. Hierdoor is het aan te raden om van tevoren een kennismakingsgesprek in te plannen, zodat we samen kunnen kijken of er een goede klik tussen ons is Wanneer jullie je op je gemak voelen bij een bruidsfotograaf, geeft dit zoveel echte pure trouwfoto’s met échte glimlachen en échte momenten. Lekker jezelf zijn is dus een must en zeker op de mooiste dag van je leven!  

Bruidsfotograaf en Bruidsvideograaf familie Tomeij

Tip 2Bedenk welke stijl bruidsfotografie bij jullie past

In de tijd dat ik bruidsfotograaf heb ik leren omgaan met allerlei soorten fotografiestijlen. Mijn manier van fotograferen moet uiteraard passen bij de stijl van mijn bruidsparen en deze stijl is weer voor iedereen andersHet is dan ook aan te raden om hier alvast goed over na te denken en research naar te doen. Mijn fotografiestijl is het vertellen van jullie verhaal met behulp van mijn foto’s en ik ben heel veel stijlen meester en gewend. Dus als jullie een idee hebben van de stijl die je mooi vindt, dan kan je die altijd aan mij voorleggen. Dan bespreken we samen de mogelijkheden en zal ik graag met jullie meedenken om die stijl zo mooi mogelijk tot zijn recht te brengen. Tijdens de trouwdag, ben ik aanwezig en toch ook niet. Ik wil de foto’s namelijk zo puur mogelijk maken. Uiteraard zal ik tijdens de fotoshoot en de eventuele groepsfoto’s tips geven en enthousiasmeren, maar de rest van de dag fotografeer ik zoals hij is. Het is jullie dag en deze leg ik vast zoals hij is. Een loveshoot of pre-wedding shoot is een perfecte manier  om de stijl van een fotograaf te leren kennen en te ontdekken of deze inderdaad de juiste fotograaf is voor die stijl. 

Bruidsfotograaf tips 2021 2

Tip 3Wees duidelijk over het budget dat jullie willen uitgeven aan de fotografie

Als je gaat trouwen komt er veel op jullie af. Keuze-stress door al het aanbod en het budget dat jullie hieraan willen uitgeven. Wanneer je duidelijk communiceert over het budget dat jullie hebben, kan de bruidsfotograaf met jullie kijken welke opties en pakketten er allemaal mogelijk zijn. Als bruidsfotograaf hou ik van transparantie in mijn aanbod. Dus geen offertes uitvragen en “vanaf 6 uur prijzen”, maar goed kunnen vergelijken en laten zien wat jullie hiervoor terugkrijgen. Zo ben ik en zo wil ik jullie graag van dienst zijn. What you see is what you get!

Waar je met mij als jullie bruidsfotograaf van op aan kan, is dat de gehele service van A tot Z, vanaf het kennismakingsgesprek tot aan het opleveren van een eventueel trouwalbum, van de hoogste kwaliteit is. Kiezen voor een budget fotograaf heeft ook nadelen en dit is de one and only change voor de mooiste herinneringen. Daar kan je het beste goed in investeren. De bloemen, ballonnen, muziek en bruidstaart kun je na afloop niet meer gebruiken, maar de bruidsfotografie is voor altijd! Die moet exclusief en buitengewoon zijn…mijn doel is verwachting plus 1!

Bruidsfotograaf tips 2021

 Tip 4: Kies een bruidsfotograaf die oog heeft voor mooi licht

Als trouwfotograaf ben ik altijd op zoek naar het mooiste licht en heb ik te maken met veel verschillende licht-situaties. Het licht op de grote dag zelf kan heel anders zijn dan verwacht. Kies daarom altijd een fotograaf die kan anticiperen op verschillende lichtsoorten. Hierdoor krijg je zelfs in de felle zon of donkere ruimtes de perfecte foto’s van jullie bruiloft. 

Bruidsfotograaf tips 2021 3

 Tip 5: Ga er bij een Top Bruidsfotograaf vanuit dat hij zijn huiswerk heeft gedaan! 

Om er zeker van te zijn dat jullie trouwfoto’s helemaal naar wens zijn, doet een goede bruidsfotograaf zijn huiswerk. Wellicht kent hij de trouwlocatie al, maar als dat niet zo is, dan bestudeert hij deze van te voren.  Hebben jullie zelf al spots gezien? Dat is alleen maar leuk! Ik kan dan van te voren verschillende stijlen en mogelijkheden laten zien. 

Communiceer dit ook aan jullie weddingplanner en ceremoniemeester. Samen kunnen wij de planning af stemmen en gaan geen mooie foto momenten verloren door tijdsgebrek.

Bruidsfotograaf tips 2021 5

 Tip 6Neem de tijd

Jullie bruiloft is een hele drukke dag met veel indrukken en emoties. Zorg er daarom voor dat jullie planning niet te strak is. Het is namelijk onwijs fijn om samen met jullie bruidsfotograaf een mooie rustige shoot te kunnen doen. Door het draaiboek van tevoren met jullie fotograaf te delen voorkom je stress en krijg je de ruimte om relaxed de dag door te gaan. Daarnaast is het aan te raden om de fotomomenten over de dag te verdelen. Hierdoor kunnen jullie de shoots relatief kort houden en ben je niet 2 uur  aan een stuk kwijt aan het maken van de foto’s. Ik heb in de loop der jaren ervaren dat veel van mijn bruidsparen dit prettig vinden, omdat dit zo’n enorme rust geeft op dag zelf.  

Bruidsfotograaf tips 2021 6

 

Tip 7Plan een “golden hour” moment in  

Een van de mooiste momenten om een foto te maken, is wanneer de zon langzaam onder gaat. Wanneer het mogelijk is, zal ik altijd een paar foto’s voorstellen tijdens de zogenaamde ‘Golden Hour’. Het licht is tijdens dit stadium van de zonsondergang magischezal zeker voor indrukwekkende trouwfoto’s zorgen. Het is daarom ook aan te raden om hier rekening mee te houden in jullie planning.  

Bruidsfotograaf tips 2021 8 

Tip 8: De groepstrouwfoto 

De groepsfoto is altijd een leuk moment, voor sommigen…Niet iedereen is even comfortabel op de foto, maar je mag ervan uitgaan dat de bruidsfotograaf er alles aan doet om de groep op zijn gemak te stellen, aan het lachen krijgt en zorgt dat iedereen er leuk op staat. Ook kunnen sommige groepsfoto’s heel origineel gemaakt worden en zelfs awards winnen!

Bruidsfotograaf Groepsfoto tip 2 

Tip 9: Geniet van jullie grote dag.  

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jullie constant in de camera kijken en heel de dag door poses aannemen. Vergeet mij en eventueel de videograaf en second shooter. Lach met alle lieve mensen om jullie heen, laat een traantje rollen tijdens de ceremonie en geniet van al het mooie van de bruiloft! Vertrouw erop dat de bruidsfotograaf deze moment ziet aankomen en daarop anticipeert. 

Bruidsfotograaf tips 2021 1 

Tip 10: Laat een trouwalbum maken. 

Jullie bruiloft is een dag om nooit te vergeten. Als fotograaf vind ik het dan ook geweldig om jullie herinneringen zo mooi mogelijk vast te leggen.  Niet alleen op jullie harde schijf of social media, maar ook offline. Zonder een trouwalbum zullen herinneringen over de jaren steeds verder vervagen, totdat je uiteindelijk bepaalde delen mist en dat is natuurlijk zonde. Om dit te voorkomen kunnen jullie ervoor kiezen om een trouwalbum op maat te laten maken. Met keuze uit verschillende drukopties, materialen en bewaarboxen is er voor ieder bruidspaar een fotoalbum dat aansluit op hun wensen en behoeften. 

Bruidsfotograaf tips 2021 Trouwalbum

Tip 11: Laat je inspireren door de bruidsfotograaf!

Volg Facebook, Instagram en Pinterest en laat je inspireren! Ik post mijn nieuwste foto’s altijd als eerste op Instagram. Op Facebook post ik moment foto’s, ringfoto’s, foto’s van de bruidsmeisjes en best men, stel ik pollvragen en doe ik winacties! Dus vergeet me niet te volgen als je er nog niet over uit bent wat je precies wilt, want ik inspireer je graag!
Tot slot!
De uitstraling die ik wil creëren met mijn fotografie is een combinatie van onverwachte momenten, unieke lichtsituaties en locaties en zodoende tijdloze herinneringen.
Ik probeer overdreven gestileerde afbeeldingen te vermijden, iedere bruiloft is anders. Uiteraard bereid ik me voor op de locatie en lees ik me in. Maar ook het gevoel en de emotie op de dag zelf inspireren me. Mijn doel is foto’s te maken die over 30 jaar nog steeds hun kracht hebben, tijdloos zijn en waarbij het gevoel weer evengoed teruggehaald kan worden.
Samen met de videograaf beweeg ik me onzichtbaar door de crowd, maar zal er zijn als gastheer, wanneer nodig, en enthousiasmeer graag de gasten als we foto’s maken. Ik ben niet los van het gebeuren, maar ben er onderdeel van. De bruidsparen vertrouwen mij met hun dierbaarste herinneringen en ik zie hun vertrouwen als een grote eer. Dit vertrouwen en de hele aanloop naar de bruiloft creëert een band en die koester ik.
Mijn deskundige advies en tevens laatste tip: laat niemand jullie bruiloft bepalen, maak het jullie dag en kies professionals die dit waar kunnen maken.
Kijk voor meer informatie ook op: https://bruiloft-trouwen.vinddirect.nl/

Ik hoop dat deze tips jullie op weg zullen helpen bij het vinden van een passende bruidsfotografiestijl! Enthousiast geworden over mijn fotografiewijze? Bekijk dan mijn portfolio of neem contact met mij op en maak vrijblijvend een afspraak om kennis te maken. Voor nu wens ik jullie veel plezier met het plannen van de bruiloft en hopelijk tot snel! 

Met enthousiaste groet, 

Tom Tomeij