Herfst Bruiloft: Tips Trouwfotograaf

Ok het zijn rare tijden en veel van mijn bruiloften zijn verplaatst naar het najaar. Maar ondanks dat kan ik wel zeggen dat een herfst bruiloft sowieso steeds populairder wordt. Ik kan dat als trouwfotograaf heel goed begrijpen en ook heel erg waarderen. De verbluffende esthetiek, de gave kleuren die bij de herfst horen, het betoverende licht: alle ingrediënten voor een magische fotoshoot!

Herfst bruiloft trouwfotograaf

Een bruiloft van september tot en met november zorgt voor unieke trouwfoto’s. daarom heb ik een nog paar handige tips op een rijtje gezet die je in gedachte kan houden als je overweegt om in de herfst te trouwen en je de best mogelijke trouwfoto’s wilt.

Herfst Bruiloft tip 1: Plan B

De herfst is mooi en magisch, maar ook onvoorspelbaar. Maar wij zijn flexibel en we overleggen van te voren Plan B. Het kan prachtig zonnig weer zijn, maar het kan ook met bakken uit de lucht vallen. Het is niet erg als het bewolkt is, graag zelfs! Ik kan heel veel met bewolkte omstandigheden, soms zijn die omstandigheden, soms zelfs beter dan een stralende dag! Maar als het echt slecht weer is en we kunnen de fotoshoot niet buiten doen, dan kunnen we samen overwegen om de loveshoot een paar dagen later of eerder te doen.

Herfst Bruiloft tip 2: Plan Brrr

Nu we het toch over het weer hebben, het kan natuurlijk ook best chilly zijn. Zeker richting eind november. Je wilt niet blauw van de kou op de foto. Het zal dan moeilijker zijn om je te ontspannen en dat zie je terug in de foto. Helaas is een dikke winterjas over je mooie trouwjurk nou ook niet echt gewenst. Er zijn wel hele mooie jasjes voor over je trouwjurk die voor stunning foto’s zorgen. Vraag hiernaar bij de aankoop van je trouwjurk. Bij Weddings kunnen ze je hier heel goed over adviseren! Denk bijvoorbeeld ook aan trouwjurken met lange mouwen!

trouwen in de herfst trouwjurk

Herfst bruiloft tip 3: Herfst accessoires & Deco

Je bent dus helemaal gekleed en voorbereid! Maak je plaatje helemaal af met een prachtig herfst boeket. Misschien heb je een herfst thema gekozen, dan is dat helemaal top. Ik kan de elementen van  de herfst dan overal in terug laten komen. Denk aan de foto’s van de ringen, aankleding van zalen en de bruid en bruidegom met prachtig herfst boeket en corsage.

Herfst decoratie bruiloft

Lees meer over trouwaccessoires op Inwhite.nl, dit is de beste bruidsblog en vind je mega veel tips hoe jij er als perfecte Fall Bride uit kan zien!

Herfst Bruiloft tip 4: Daag…licht

Het licht is heel anders en daar gaan we natuurlijk gebruik van maken. Denk aan de dauw in de vroege ochtend, met de druppeltjes op de spinnenwebben en de eerste lichtstralen van de dag! De dagen zijn korter, dus we moeten wel goed plannen wanneer we de loveshoots gaan doen. Ook is het belangrijk dat vrienden en familiefoto’s goed worden ingepland, omdat we minder tijd hebben of het weer niet mee werkt. Daglicht is vaak wel gewenst voor die foto’s.

In de avond kunnen we van jullie ook hele mooie trouwfoto’s maken. Ik maak dan gebruik van mijn flitsers en we kunnen props als paraplu’s gebruiken, sterretjes, vuur en nog vele andere toffe lichtbronnen.

Herfst fotografie trouwfotograaf

Herfst bruiloft tip 5: Herfst Trouwlocaties

Het mooiste is om te trouwen op een natuurlijke trouwlocatie. Met veel bomen, natuur (weides) en landschap. Maar mocht jouw trouwlocatie dit niet hebben, dan kunnen we altijd een after wedding shoot doen op zo’n natuurlijke locatie. Denk bijvoorbeeld aan de Trompenburg Tuinen & Arboretum of Kralingse Bos!

Trouwen in de herfst kralingse Bos

Kralingse Bos


Herfst bruiloft tip 5: Pre-Wedding shoot

Is jouw trouwerij verzet naar volgend jaar? Maar wil je alvast in de stemming komen? Laten we een herfst pre-weddingshoot doen! Supermooi voor je save the date kaartjes of je change-the-date kaartjes!

Loveshoot herfst

Willen jullie dit jaar nog trouwen? Ik bespreek graag alle mogelijkheden met je, we hebben nog data’s beschikbaar in oktober en november.

Willen jullie in de winter trouwen? Lees dan mijn tips in mijn Winter Wedding blog!

Volg mijn Facebook, Instagram en Pinterest en laat je inspireren! Ik post mijn nieuwste foto’s altijd als eerste op Instagram. Op Facebook post ik moment foto’s, ringfoto’s, foto’s van de bruidsmeisjes en best men, stel ik pollvragen en doe ik win acties! Dus vergeet me niet te volgen als je er nog niet over uit bent wat je precies wilt, want ik inspireer je graag!

Met warme groet, 

Tom Tomeij