Destination wedding onbetaalbaar? Of toch niet!

Bij een ‘destination wedding’ trouwen jij en je partner op een bijzondere plek in het buitenland! Stel je eens voor: jullie speciale dag op een prachtige plek: onder wuivende palmbomen met de ruisende zee op de achtergrond of in een betoverend mooi Toscaans landschap. Het zijn een paar van de vele mogelijkheden om te trouwen in het buitenland.

Een destination wedding kan op alle mogelijke manieren worden ingevuld. Lekker informeel en op slippers en in een t-shirt of zoals je gewend bent; met gasten in hun beste pak en jij en je partner in bruidsmode. Vergeet natuurlijk niet om ook over de temperatuur na te denken; trouwen op een Caribisch eiland zal heet zijn!

Waar trouwen in het buitenland?

De mogelijkheden om te trouwen zijn eindeloos! Er is geen enkele plek waar je niet zou kunnen trouwen! Er zijn koppels die trouwen bovenop een Noorse fjord, koppels die trouwen terwijl ze in hun
duik outfit aan de Egyptische kust onderwater zijn en koppels die gewoon met een hele groep naar Las Vegas reizen om het daar, op z’n Amerikaans, te doen.

De populairste bestemming in Europa om te trouwen

Toscane: Natuurlijk staat het Italiaanse Toscane met stip bovenaan als buitenlandse trouwlocatie.

fall wedding inspiration: the family feast

Er zijn zowel langs de kust als in het binnenland vele mooie locaties waar een trouwplechtigheid zich als een waar sprookje zal ontvouwen.

Dankzij de mooie glooiende hellingen, leuke pittoreske dorpjes omringd door olijfbomen, de vaak prachtige kleuren van de natuur en de oogverblindende zonsondergangen maken het plaatje compleet!

Ibiza: Behalve als prachtige vakantiebestemming kun je ook trouwen op Ibiza. De perfecte ‘bohemian sfeer’, mooie stranden en het zachte klimaat maken dit Spaanse eiland een absolute topbestemming voor jouw bruiloft in het buitenland.

Santorini: Het sprookjesachtige en super fotogenieke Santorini is het perfecte decor voor een bruiloft in het buitenland. De pittoreske witte dorpjes die tegen de bergen aangebouwd zijn, de lange zonsondergangen en de feestelijke vibe van de Grieken zorgen ervoor dat menig bruiloft op Santorini tot in de late uurtjes doorgaat.

Trouwen in griekenland

Waar moet je over nadenken bij een bruiloft in het buitenland?

Een belangrijk onderdeel van je bruiloft in het buitenland is de locatie, catering en het feest. Je kunt voor dit soort zaken het beste een goed hotel inschakelen, vaak kunnen ze een volledige trouwerij voor je organiseren zodat aan alles is gedacht.

De formaliteiten zijn een ander verhaal. De makkelijkste manier om het huwelijk in het buitenland te regelen is om op locatie alleen ceremonieel te trouwen. Hiervoor zijn genoeg Nederlandstalige trouwambtenaren beschikbaar die meevliegen naar de locatie in het buitenland. Bij terugkomst thuis wordt dan de daadwerkelijke trouwakte, onder begeleiding van een Nederlandse ambtenaar, in orde gemaakt.

Fotografie tijdens bruiloft in het buitenland

Ook het vinden van een goede trouwfotograaf kan in het buitenland nog voor behoorlijk wat uitdagingen zorgen. Natuurlijk laat je de mooiste dag van je leven vastleggen door een professionele trouwfotograaf en het liefste eentje die begrijpt wat je wensen zijn.

De beste manier om dit te regelen is om een goede Nederlandse fotograaf te kiezen die meereist naar het buitenland. Het meenemen van een Nederlandse bruidsfotograaf is namelijk wel heel prettig. Zo hou je tijdens de dag zelf makkelijk contact en kun je snel schakelen. Onze ervaring is dat dit met buitenlandse fotografen vaak een stuk stressvoller is en dat is natuurlijk precies iets wat je tijdens de grote dag vooral niet wil ervaren!

Wat kost trouwen in het buitenland?

Als je het slim aanpakt kan een destination wedding voor hetzelfde geld als in Nederland. Soms kan het zelfs goedkoper! Er zijn vele elementen die de prijs van je bruiloft bepalen. De grootste kostenposten bij een bruiloft in Nederland zijn de kosten van de accommodatie, de catering, het feest en de legalisatie.

Er zijn een groot aantal locaties in het buitenland waar je gratis kunt trouwen als onderdeel van een pakket waar ook de accommodatie, het verblijf van de gasten, de catering en het feest bij inzitten.

Omdat de kosten voor catering en accommodatie in het buitenland (bijvoorbeeld in Spanje, Italië, Griekenland of Portugal) veel lager liggen dan in Nederland kun je hier een behoorlijke besparingsslag maken.

Denk er wel over na dat de kosten voor het legaliseren van je huwelijk in Nederland hetzelfde blijven en je dit na je bruiloft in het buitenland zal moeten regelen.

Tips om goedkoper te trouwen in het buitenland

Hoewel de kosten voor trouwen in het buitenland vaak veel lager liggen dan een Nederlandse bruiloft zijn er wel allerlei extra zaken waar je rekening mee moet houden. Toch kun je, als je het slim regelt, vaak voor een prima bedrag trouwen in het buitenland. Dit is hoe je kunt besparen op je destination wedding.

  • Kies een bestemming waar veel low cost airlines naartoe vliegen: Door een bestemming te kiezen waar veel goedkope luchtvaartmaatschappijen op vliegen zul je flink kunnen besparen op de reiskosten van je gasten. Voor Toscane vlieg je bijvoorbeeld naar Pisa waar veel goedkope vluchten naartoe worden aangeboden.
  • Kies een datum in het midden of laagseizoen: Buitenlandse locaties geven vaak goede kortingen als je buiten het hoogseizoen (de volle zomermaanden) gaat trouwen. Bijkomend voordeel: ook vluchten zijn stukken goedkoper.
  • Hou de gastenlijst klein: Iedereen begrijpt dat een bruiloft in het buitenland niet wordt bijgewoond door iedereen die je bij een bruiloft in Nederland zou uitnodigen. Ideaal want hierdoor bespaar je ook flink op de kosten van je accommodatie en catering (en hou je je bruiloft intiem met alleen je inner circle)
  • Plak je huwelijksreis aan je bruiloft vast: Als je toch al in het buitenland bent kun je na de bruiloft ook direct een huwelijksreis houden, dat scheelt flink op de kosten.

Afbeeldingsresultaat voor honeymoon

Ben je op zoek naar een trouwfotograaf die met jullie meereist, meedenkt en de mooiste foto’s maakt? Vraag een vrijblijvend intake gesprek aan! Hopelijk tot snel!