Alles wat je moet weten voor een succesvolle loveshoot

Loveshoot trouwfotograaf

Een loveshoot of pre-wedding shoot is een mooie manier om jullie trouwfotograaf beter te leren kennen, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon doen omdat jij en je partner de liefde die jullie voor elkaar hebben willen vastleggen. De foto’s van een pre-wedding shoot kun je ook gelijk gebruiken om een mooie uitnodiging voor jullie trouwdag van te maken. Een pre-wedding shoot is echt superleuk om te doen en om jullie op weg te helpen hebben we alle ins en outs voor je onder elkaar gezet.

Waarom doe je een pre-weddingshoot?

Er zijn verschillende redenen om een pre-weddingshoot te doen, maar de voornaamste is natuurlijk om de fotograaf beter te leren kennen:

 • Leer de stijl van de fotograaf kennen en ontdek of dit inderdaad de juiste fotograaf is voor jullie bruiloft
 • Je kunt de foto’s gebruiken voor je uitnodiging voor jullie bruiloft
 • Je kunt kijken of jullie een klik hebben met de fotograaf. Soms kun je de foto’s fantastisch vinden, maar als het onderling niet klikt dan kan het toch beter zijn om een andere fotograaf te vinden. (Gelukkig gebeurt dit niet vaak hoor!)
 • Tijdens de fotoshoot kunnen jullie met de fotograaf dingen uitproberen en bespreken die je op je trouwdag zeker wilt doen.
 • Het is fijn om alvast een beetje te oefenen met poseren en leren om jezelf te blijven voor de camera.

loveshoot drone

Save the date kaartje, met drone opname!

Loveshoot fotograaf

Een loveshoot fotograaf is vaak ook de fotograaf met wie jullie later ook je trouwrapportage gaat schieten. Je kunt het eigenlijk zien als een soort try-out. Maar je kunt natuurlijk ook niet gaan trouwen maar gewoon stikverliefd zijn en graag een fotoshoot samen willen doen, ook dan kun je terecht bij een loveshoot fotograaf. Een goede loveshoot fotograaf ontdekt al snel de dynamiek tussen jullie en legt deze op een speelse manier vast.

Loveshoot ideeën

Een loveshoot kan van alles zijn. Het is leuk om je op Pinterest vast voor te bereiden en inspiratie op te doen. Hou er rekening mee dat jullie wel een keuze moeten maken en binnen één thema blijven. Op deze manier krijg je het beste resultaat. Hier zijn vast wat populaire ideetjes ter inspiratie:

 • Shot van bovenaf, waarbij we de datum van jullie echte huwelijk in het zand schrijven
 • Afwisselen met kleur en zwart-wit fotografie
 • Breng een foto mee van toen jullie elkaar net ontmoet hadden
 • Foto’s met grappige teksten zoals “I said Yes” op de hand geschreven
 • Hebben jullie een speciale locatie, bijvoorbeeld jullie hebben elkaar in de sportschool ontmoet, dan kunnen we daar iets mee doen
 • Zijn jullie beide gek op Hamburgers, let’s go and eat a burger!
 • Een picknick kan een leuke set zijn voor een loveshoot
 • Is hij een brandweerman dan kunnen we foto’s nemen in de kazerne
 • Een kleurrijke muur
 • Gewoon relax bij jullie thuis

Ideeen loveshoot

Geef een loveshoot cadeau

Het leukste kadootje voor een bruidspaar is natuurlijk een loveshoot. Het kan een mooi cadeau zijn van de ouders van het bruidspaar, maar ook van de bruidegom aan de bruid of andersom. Mail mij als je dit graag cadeau wil doen.

De locatie en het tijdstip

Bij het kiezen van een goede locatie voor jullie loveshoot is het aan te raden om een locatie te kiezen die veelzijdig is. Een park kan mooi zijn, maar als het park alleen bestaat uit een grasveld en bankjes dan kan de shoot snel saai worden. Zorg er dus voor dat de omgeving verschillende mogelijkheden biedt. Een landelijke omgeving is mooi en romantisch, maar sommige stellen geven juist de voorkeur aan een echte cityvibe. Kies wat bij je past. In beide gevallen kun je rekenen op een topresultaat.

Een loveshoot kan op elk moment van de dag plaatsvinden. Het is wel heel gaaf om het aan het einde van de middag te doen zodat we bij de laatste foto’s eventueel gebruik kunnen maken van ‘The Golden hour’. ‘The Golden Hour’ is een term uit de fotografie. Hiermee bedoelen we de periode vlak na zonsopgang of vlak voor zonsondergang. Fotografen zijn gek op deze tijden want omdat er meer indirect zonlicht is, wordt het licht meer rood en zachter. Alles bij elkaar zijn we zo’n twee uur bezig om de loveshoot te schieten.

Loveshoot goldern hour

Wat trek je aan?

Voor een loveshoot is het beter om enigszins neutrale kleding te dragen. Op die manier pas je altijd in de omgeving en is niet je kleding, maar zijn jullie zelf de ster in het geheel. Ben jij juist iemand die altijd drukke kleding met veel kleur draagt dan kan dit natuurlijk ook. Je moet wel jezelf blijven. Laat het vooraf weten zodat de fotograaf in dit geval rekening kan houden bij het kiezen van de locatie. Zorg in ieder geval dat jullie samen wel één geheel vormen, dus liever geen kleurclashes zoals paars en geel.

Loveshoot Rotterdam

Mijn naam is Tom Tomeij en ik ben trouwfotograaf en ik doe ook loveshoots. Ik ben zelf woonachtig in Rotterdam, dus wil je een loveshoot in de omgeving van Rotterdam neem dan contact met mij op. Een loveshoot kan ook elders in Nederland plaatsvinden. Ik kan jullie in principe overal ontmoeten voor een mooie shoot.

Loveshoot Rotterdam

Een loveshoot is één van mijn favoriete dingen om te doen omdat het ons de gelegenheid geeft om op ons gemak en met elkaar mooie foto’s te maken en dat is hetgeen wat ik het leukste vind om te doen. Natuurlijk heb ik door mijn ervaring veel ideeën opgedaan, maar ik luister ook graag naar jullie input en daar gaan we dan mee aan de slag. Het mooie aan een loveshoot vs. een trouwrapportage is dat jullie meer ontspannen zijn en we meer tijd kunnen nemen om te experimenteren met verschillende vormen van belichting en lenzen. Ook zal je ontdekken dat je binnen no time een ervaren model bent, die super relax voor de camera staat. Het is gewoon een hele bijzondere ervaring.